Топ промоции Враца

Специално за теб

Топ магазини

Враца

Враца city photo

Враца: Туризъм, шопинг и много повече!

Враца е най-големият град в Северозападна България с население от ололо 50 000 души. Административен и стопански център на едноименните община Враца и област Враца. Намира се на около 112 km северно от София, 40 km югоизточно от Монтана.

 

Разположен в подножието на Врачанския Балкан, градът е отправна точка към множество пещери, водопади и интересни скални образувания. Най-известни сред тях са пещерата Леденика, водопадът Скакля и проходът Вратцата.

 

Във Враца се съхранява Рогозенското съкровище, което е най-голямото тракийско съкровище, откривано досега.

 

Времето е умрено през годишните сезони. Зимата в града е студена, а лятото горещо. С най-висока средномесечна температура се характеризира месец юли (22,2 °C), а с най-ниска – януари (-1,9 °C)

 

Ежегодно в града се провеждат Ботевите дни, чиято кулминация са митингът-заря на 1 юни, провеждан на площад „Христо Ботев“, както и всенародното поклонение на 2 юни на връх Околчица.

 

Девизът на Враца е „Град като Балкана – древен и млад“.

 

Враца: Шопинг упътване

Във Враца има най-различни по мащаб търговски обекти, вкл. и големи търговски центрове, хипермаркети и шоуруми.

 

Големите магазини за хранителни стоки в града са: Kaufland, Billa, Lidl, T-Market, a магазини за бяла и черна техника Tehnopolis, Technomarket и Зора и има и редставители на големи вериги магазини за мебели, строителни, градински и битови пособия: Carpet Max, TeMax, Практикер.

Тiendeo в твоя град

Виж каталози, седмични обяви и оферти от магазини в други градове

TIENDEO INTERNATIONAL

Тiendeo използва бисквитки, за да предлага своите услуги, персонализира реклами и анализира трафика. Можете да промените контролите си за поверителност в настройките по всяко време .