Top Оферти в Шумен

Флаери и най-добри оферти в Шумен

Кауфланд
Лидл
Аптека Марешки
Billa
New Yorker
Cba
SOpharmacy
Практикер
Pepco
Темакс
JYSK
Булмаг

Tiendeo в твоя град

Виж още градове

Шумен city photo

Шумен: Туризъм, шопинг и много повече!

Шумен е град в Североизточна България, административен и стопански център на едноименните община Шумен и област Шумен. Градът е десети по големина в страната с население от около 85 685 жители по настоящ адрес към 15 март 2017 г. Градът се намира в подножието на Шуменското плато, което притежава изключително разнообразна природа. Неговото било се извисява на 500 м надморска височина. 

 

Климатът на града е умереноконтинентален. През зимата от север и североизток със силни ветрове свободно нахлуват студени континентални въздушни маси. Зимата е относително студена, средната януарска температура е -0,5 °C, а лятото е горещо със средна юлска температура 22 °C. 

 

Шуменската крепост е била една от най-големите и важните на територията на България. Освен това сред забележителностите на града е и историческият музей, събрал много древни останки от различни епохи. Тук има и много къщи-музеи - на Панайот Волов, Лайош Кошут, Добри Войников и Панчо Владигеров.

На Шуменското плато е издигнат и един от най-величествените паметници в страната – Съдатели на българската държава. В близост до града се намира и един от малкото паметници на културата, защитени от Юнеско – Мадарският конник.

 

Шумен: Шопинг упътване

Главната търговска алея на град Шумен е предпочитано място за покупки и разходки на жителите и гостите на града. Улицата започва от площад "Освобождение", преминава през площад "Кристал" и завършва при Руски паметник.

 

City Center Shumen е модерен търговски комплекс имащ за цел да предложи на клиента удобство и комфорт при пазаруване. Там под един покрив водещи български и международни марки са се събрали, за да ви помогнат при избора, съобразен с нуждите на съвременния начин на живот и да задоволят потребностите на цялото семейство. В City Center Shumen ще намерите стоки от първа необходимост, заведения за хранене, магазини за облекло и обувки, парфюмерия и козметика, стоки за дома и офиса, сувенири,банков клон, възможност за заплащане на битови сметки, фризьорско, масажно и козметично студио.

 

Една от забележителностите на Шумен е възстановената Казанджийска улица, известна в миналото заради развитата занаятчийската дейност, обхващаща над 50 занаятчийски бранша в периода между 18в и 19в. Днес тя се казва ул. "Христо Ботев" и по нея са разположени редица магазини.

 

В Шумен може да намерите веригата магазини за мебели за дома и офиса „Мебели Виденов“, както и известни вериги супермаркети като Billa, Lidl, Kaufland.

Tiendeo international