Сливен
Реклама

Top Оферти в Сливен

Реклама

Флаери и най-добри оферти в Сливен

  • Лого на Т Маркет
  • Лого на Billa
  • Лого на Кауфланд
  • Лого на Лидл

Tiendeo в твоя град

Виж още градове

Изтегли приложението на

TND_ALT_DOWNLOAD_APPTND_ALT_DOWNLOAD_APP
TND_ALT_DOWNLOAD_APP

Какви оферти мога да намеря в Сливен?

Сливен city photo

Сливен: Туризъм, шопинг и много повече!

Сливен е осмият по големина град в България и административен и индустриален център на област Сливен и община. Сливен е известен с героите си "хайдути", които се бият срещу турците през 19 век и затова градът е известен като "Градът на 100-те Войводи", войвода, е бил лидер на хайдутите. По последни данни на към 31 декември 2015 г. населението на Сливен е 87 895 души, което го превръща в осмия по големина български град. Градът попада в зоната на преходно-континенталния климат и географски е разположен в подбалканското Сливенско поле. Има изразена четирисезонност – зимата е мека, лятото относително топло, есента е по-продължителна от пролетта. 

 

Сливенската област разполага с чудесни възможности за туризъм, предопределени от нейното географско положение, наличието на природни дадености и богато историческо наследство. Област Сливен е един от най-облагодетелстваните от природата региони в страната. Живописните склонове на Източна Стара планина с множеството си природни забележителности и наличието на голяма защитена територия – Природен парк “Сини камъни”, са изключително богатство и предпоставка за успешно развитие на екотуризъм.

 

Сливен: Шопинг упътване

City Center Sliven е разположен в топ центъра на град Сливен, на бул. “Цар Освободител”, точно до централния градски площад, непосредствено до сградата на Общината и главната търговска улица. Търговският комплекс предлага отличен баланс от магазини, включващи хранителни стоки, техника, модни марки и аксесоари, ресторант, кафе-сладкарница, детски кът и много др.

 

Търговски център ЕС МОЛ СЛИВЕН е част от цялостен устройствен план за развитие на централната зона на града. Сградата е разположена на главната улица „Цар Освободител”. Заедно с вече изградения комплекс „Сити Център Сливен”, те представляват естествено продължение на пешеходната търговска улица и оформят връзката й с централния пазар.

 

Търговският център е заобиколен от знакови сгради като Общинският дом на град Сливен, построен 1936г. с часовниковата кула – символ на града, Народното читалище „Зора”, църквата „Св. Димитър”, Драматичният театър, Хотел „Централ” и паметникът на Хаджи Димитър.

 

В Сливен още може да намерите и хипермаркети: Billa, Kaufland, Lidl, Tehnopolis, Technomarket, Ikea и други.

Реклама