Top Оферти в Бургас

Флаери и най-добри оферти в Бургас

Т Маркет
Кауфланд
Лидл
Аптека Марешки
Billa
New Yorker
Cba
SOpharmacy
Метро
Практикер
Pepco
JYSK

Tiendeo в твоя град

Виж още градове

Бургас city photo

Бургас: Туризъм, шопинг и много повече!

Бургас е един от най-големите градове в страната. Разположен е на брега на Черно море, в Бургаския залив, на 400 км от София и 130 км от Варна. Бургас е административен център на едноименната област. Населението на града е над 230 000 души. Бургаското пристанище е най-голямото товарно пристанище в страната. На 10 км североизточно от града се намира летището, което извършва международни полети. Климатът на Бургас, силно повлиян от морето, е умереноконтинентален, със средни летни температури от 26.4 С, а средната температура на морската вода през лятото е 24,7 С.

 

Бургас е културен център на региона, което личи от активната дейност на Бургаската опера, драматичния театър „Адриана Будевска”. Многобройни са и галериите в града. В парк „Езеро” (на входа на морската градина) е изграден велопарк с три различни нива на трудност.

 

През летния сезон Бургас се превръща във фестивален център. Spirit of Burgas е безспорно фестивалът, донесъл международна известност на Бургас и България. Градът е домакин и на множество литературни, музикални и фолклорни фестивали, като кулминацията им традиционно е през летния сезон.

 

Като голям икономически, културен и туристически център, в Бургас могат да се намерят разнообразни възможности за нощувка. Нощният живот, особено през летния сезон, също предлага много възможности – дискотеки, барове, казина. Освен по централните улици на Бургас, заведения има по крайбрежието и в Морската градина. Близо до Бургас са други морски градчета като Черноморец, Поморие, Несебър и Созопол, в района има и множество къмпинги.

 

Бургас: Шопинг упътване

В центъра на Бургас ще намерите улица „Александровска“, която е дълга търговска улица където са разположени множество магазини за дрехи, бижута, обувки, парфюми, аксесоари за дома и много ресторанти и кафета, като цените са по-ниски от тези в комплекса. Близо до централната улица е разположена и морската градина на града и плажът, това е огромна площ с голямо разнообразие на растителни видове и красиви панорамни гледки, детски площадки и места за отдих.

 

Бургас Плаза е първият търговски център в Бургас и региона, който е проектиран според най-добрите международни практики. В двуетажната сграда има над 90 магазина, киоски, ресторанти и кафенета,голям детски център, както и удобен, открит паркинг. Молът се намира в северната част на града – на бул.Транспортна, в близост до магистралата от София и градския изход към курорта Слънчев Бряг. Бургас Плаза предоставя на жителите и гостите на Бургас и региона възможността да пазаруват в магазини на световно известни марки като New Yorker, Benetton, Deichmann и много други.

 

Mall Galleria Burgas е търговско-развлекателен комплекс, в който ще намерите дрехи, обувки, аксесоари, техника, мебели и други стоки на водещи производители и световни марки. В структурата на комплекса са включени и супермаркет, заведения за бързо хранене, ресторант, кинокомплекс – тип мултиплекс, подземен гараж. В мола се намират магазините на редица известни марки дрехи, обувки и бижута- Zara, H&M, Deichmann, Bershka и други.

Tiendeo international