Благоевград
Реклама

Top Оферти в Благоевград

Реклама

Флаери и най-добри оферти в Благоевград

  • Лого на КАМ МАРКЕТ
  • Лого на Метро
  • Лого на Кауфланд
  • Лого на Лидл
  • Лого на Cba
  • Лого на Billa

Tiendeo в твоя град

Виж още градове

Изтегли приложението на

TND_ALT_DOWNLOAD_APPTND_ALT_DOWNLOAD_APP
TND_ALT_DOWNLOAD_APP

Какви оферти мога да намеря в Благоевград?

Благоевград city photo

Благоевград: Туризъм, шопинг и много повече!

Благоевград е икономически, културен и образователен център на Югозападна България и главен град на едноименните област и община. Според преброяване на Националния статистически институт към 31 декември 2015 година, градът е с население от близо 70 000 души.

 

Благоевград е разположен в долината на Струма и през него тече по-малката река Бистрица. Намира се на 360 метра надморска височина в Благоевградската котловина между планините Рила и Влахина и е в непосредствена близост до Пирин планина.

 

Благоевград е сред градовете с най-много слънчеви дни в годината. Климатът е преходно-континентален, дължащо се на въздушните маси, които проникват от юг по долината на река Струма.

 

Особен интерес за посетителите на града представлява възрожденският квартал Вароша със своята уникална архитектура. На 200 m западно от него започва природният парк „Бачиново“, по поречието на река Бистрица. По дължината на 2,5 километровата алея са разположени заведения, детски площадки, „Аквапарк Благоевград“ и закритият басейн. В края на алеята се намира изкуствено направено езеро с дълбочина между 2 – 4 метра което се пълни с вода от река Бистрица и в което плуват водни колела направени под формата на лебеди. В близост до града е ски-пистата Бодрост.

 

Традиционно на 5 октомври на площад „Македония“ се провежда заря-проверка за загиналите над 30 000 български войни в Балканската война.

 

Благоевградската часовникова кула е известна забележителност и един от символите на града.

 

Благоевград: Шопинг упътване

Заради големия брой студенти (отчасти дължащ се на Американския университет в града), кръстопътното си географско положение, природата и редица социални фактори, градът има сравнително добре развиваща се икономика. Открити са много магазини за дрехи, кафенета и ресторанти.

 

В града има 6 хипермаркета: „Metro “, „Технополис“, „Техномаркет Европа“, „Мосю Бриколаж“, „Kaufland“, „ЗОРА“, „Lidl“ и „Billa“. През 2007 г. отвори врати първият мол – МОЛ Благоевград. От 2015 година в града функционира и най-големият мол в Югозападна България – „Ларго“, където можете да намерите модни марки като H&M например.

Реклама