Top Оферти в Благоевград

Флаери и най-добри оферти в Благоевград

Лого на Топ Шоп
Лого на Хиполенд
Лого на Метро
Лого на Мебели Виденов
Лого на Кауфланд
Лого на Лидл
Лого на КАМ МАРКЕТ
Лого на Лили
Лого на Аптеки Субра
Лого на Матраци ТЕД
Лого на Mr.Bricolage

Tiendeo в твоя град

Виж още градове

Какви оферти мога да намеря в Благоевград?

Благоевград city photo

Благоевград: Туризъм, шопинг и много повече!

Благоевград е икономически, културен и образователен център на Югозападна България и главен град на едноименните област и община. Според преброяване на Националния статистически институт към 31 декември 2015 година, градът е с население от близо 70 000 души.

 

Благоевград е разположен в долината на Струма и през него тече по-малката река Бистрица. Намира се на 360 метра надморска височина в Благоевградската котловина между планините Рила и Влахина и е в непосредствена близост до Пирин планина.

 

Благоевград е сред градовете с най-много слънчеви дни в годината. Климатът е преходно-континентален, дължащо се на въздушните маси, които проникват от юг по долината на река Струма.

 

Особен интерес за посетителите на града представлява възрожденският квартал Вароша със своята уникална архитектура. На 200 m западно от него започва природният парк „Бачиново“, по поречието на река Бистрица. По дължината на 2,5 километровата алея са разположени заведения, детски площадки, „Аквапарк Благоевград“ и закритият басейн. В края на алеята се намира изкуствено направено езеро с дълбочина между 2 – 4 метра което се пълни с вода от река Бистрица и в което плуват водни колела направени под формата на лебеди. В близост до града е ски-пистата Бодрост.

 

Традиционно на 5 октомври на площад „Македония“ се провежда заря-проверка за загиналите над 30 000 български войни в Балканската война.

 

Благоевградската часовникова кула е известна забележителност и един от символите на града.

 

Благоевград: Шопинг упътване

Заради големия брой студенти (отчасти дължащ се на Американския университет в града), кръстопътното си географско положение, природата и редица социални фактори, градът има сравнително добре развиваща се икономика. Открити са много магазини за дрехи, кафенета и ресторанти.

 

В града има 6 хипермаркета: „Metro “, „Технополис“, „Техномаркет Европа“, „Мосю Бриколаж“, „Kaufland“, „ЗОРА“, „Lidl“ и „Billa“. През 2007 г. отвори врати първият мол – МОЛ Благоевград. От 2015 година в града функционира и най-големият мол в Югозападна България – „Ларго“, където можете да намерите модни марки като H&M например.

Tiendeo international