Top Оферти в Пловдив

Флаери и най-добри оферти в Пловдив

Т Маркет
Кауфланд
Лидл
Аптека Марешки
Billa
New Yorker
КАМ МАРКЕТ
SOpharmacy
Метро
Практикер
Pepco
JYSK

Tiendeo в твоя град

Виж още градове

Пловдив city photo

Пловдив: Туризъм, шопинг и много повече!

Пловдив е вторият по големина град в България с население от около 350 хил. жители и е втория по големина град в страната. Построен е в подножието на седем хълма, заради което се нарича още „Градът под тепетата“ . Климатът е преходноконтинентален, с мека зима и горещо лято. Средната януарска температура е +1°С, а средната юлска е +24°С.

 

Градът е най-динамично развиващият се център в Южна България. Икономиката му се крепи на добре развитата многопрофилна индустрия, на услугите, туризма и информационните технологии. Градът е една от най-предпочитаните туристически дестинации в страната и културен и икономически център на Южна България. Тук има богато разнообразие от места за настаняване – от луксозни хотели до хостели. Главната улица на Пловдив предлага отлични възможности за развлечения и пазаруване, а ресторантите в града са много и навсякъде.

 

В Пловдив се провеждат множество културни прояви: международният панаир, международният театрален фестивал „Сцена на кръстопът“, „Капана фест“, „Нощта на Пловдив“, музикалният форум „Sounds of The Ages“, международният фолклорен фестивал „Пловдив“ и др. А едни от основните забележителности са Античния театър, Регионален етнографски музей, Крепостен комплекс Небет тепе, Римски стадион и много други.

 

Пловдив е градът от България, избран за европейска столица на културата за 2019 година съвместно с още един европейски град – Матера в Италия. Девизът на Пловдив е „Древен и вечен“.

 

Пловдив: Шопинг упътване

Освен с многобройното разнообразие на културни забележителности, Пловдив се гордее и с много места за шопинг любителите. В Мол Пловдив разполага с повече от 130 търговски обекта, предлагащи мода, забавление, храна и напитки, услуги и други (H&M, bershka, New Yorker, Benetton, Pandora, Nike, Deichmann и много други). Намира се извън центъра на града. Мол Марково тепе се намира се на около 15 минути пеша от централната пешеходна зона на града. Със своите над 80 търговки обекта, търговският център предлага на своите клиенти мода, услуги, кино, заведения, спорт и развлечения. Там ще намерите A1, Telenor, Pandora, Tehnopolis и много други. Шопинг център "Хали" също предлага разнообразие от магазини, в които могат да се намерят най-различни стоки. Намира се на главната пешеходна улица на града. Търговската улица "Александър Батенберг" пък е главната пешеходна и търговска улица в Пловдив, на която се намират магазини, заведения за хранене и кафенета,  които пловдивчани практикуват известния си айляк. Простира се от хотел Тримонциум през Централна поща и площада на Джумая джамия до Пешеходния мост, където също можете да откриете магазини. 

Tiendeo international