Top Оферти в Перник

Флаери и най-добри оферти в Перник

Лого на H&M
Лого на Технополис
Лого на КАМ МАРКЕТ
Лого на Баня Стил
Лого на Еником М
Лого на Берёзка

Tiendeo в твоя град

Виж още градове

Какви оферти мога да намеря в Перник?

Перник city photo

Перник: Туризъм, шопинг и много повече!

Перник е град в Западна България, административен център на област Перник и община Перник.

 

По последни данни на НСИ към 2015 г. населението му е от 74 824 души, което го прави най-многочисления град в Западна България след столицата София и на 11-то място в страната.

 

В града се провежда най-големият фестивал в Европа – международният маскараден кукерски фестивалСурва“. Перник е член на Федерацията на европейските карнавални градове, както е и нейно седалище за България. През 2009 г. официално е обявен за европейска карнавална столица заради този фестивал.

 

Общината има многобройни естествени природни дадености. Край витошкото с. Боснек се намират карстовият извор „Живата вода“ и най-дългата пещера в България „Духлата“. Близостта на Витоша и намиращият се в региона балнеоложки комплекс „Рударци“ са добра предпоставка за бъдещо развитие на туризъм и ски-спорт.“Врелото” е водна монокална и етажна пещера в Боснешкия карстов регион.

 

Днес Перник е почти предградие на столицата София – малко е разстоянието между двата града, а икономиките им са в стабилна връзка.

 

Перник: Шопинг упътване

В града функционира градският универсален магазин – ГУМ. През последните години в града са построени много магазини от типа хипер- и супермаркети – Kaufland, Billa, Lidl, „Пени маркет“, „Т-маркет“, „СВА“ и „КООП“; за техника – „Технополис“, „Техномаркет“, „Технокомерс“ (3), за мебели – „Явор“, „JYSK", „Технокомерс“, „Велес“, „Нов дом Симеонов“, „Мебели Виденов", „Мура“, „Мебели от Троян", строителни хипермаркети „Марден“ и „Мал-мук“ и др. В най-скоро време се очаква да започне и да функционира първия за града голям търговски център. Мол Перник е проект със смесено предназначение, състоящ се от 3-звезден хотел с ресторант, офис сграда и търговски център. Офисната сграда и хотелът работят активно - офисите са отдадени под наем, докато търговски център е в процес на изграждане - планирано отваряне през пролетта на 2019 година.

Tiendeo international