Казанлък
Реклама

Top Оферти в Казанлък

Реклама

Флаери и най-добри оферти в Казанлък

  • Лого на Т Маркет
  • Лого на Кауфланд
  • Лого на Лидл
  • Лого на Billa

Tiendeo в твоя град

Виж още градове

Изтегли приложението на

TND_ALT_DOWNLOAD_APPTND_ALT_DOWNLOAD_APP
TND_ALT_DOWNLOAD_APP

Какви оферти мога да намеря в Казанлък?

Казанлък city photo

Казанлък: Туризъм, шопинг и много повече!

Казанлък е град в централна България, административен център на едноименната община Казанлък в област Стара Загора. Населението му е 45 367 души, което го поставя на 2-ро място в областта и на 20-то в страната.

 

Казанлък е център на Розовата долина. В града се намира най-голямата и най-добре запазена в страната Тракийска гробница, включена в списъка на ЮНЕСКО и Музеят на розата. Наблизо е античният град Севтополис и Долината на тракийските царе. През Казанлък се пресичат пътищата София-Бургас и Стара Загора – Велико Търново. В близост е Националният балнеоложки комплекс в град Павел баня. Лятото е умерено топло, валежи падат рядко, а зимата е мека, с редки снеговалежи.

 

Казанлък е център на розопроизводителен район с вековни традиции при извличането на розово масло и на други етерични масла – мента, лавандула, босилек, невен. Цената на един килограм българско розово масло достига до 5000 евро на международните пазари.

 

Туризмът в община Казанлък има утвърдени традиции и отлични предпоставки за бъдещо развитие на основата на близостта до живописния национален парк Централен Балкан; горещите минерални извори с лечебни свойства около с. Овощник; казанлъшката маслодайна роза. В Казанлък се намира и единственият в света Музей на маслодайната роза

 

Казанлък: Шопинг упътване

Във всички магазини в Казанлък ще намерите розова вода, чисто розово масло, както и козметични продукти и парфюми, в които то се съдържа. В центъра на града има магазини за дрехи, обувки, хранителни стоки, сувенири. Освен това в града могат да се намерят големи супермаркети като T Market, както и други големи магазини като Техномаркет, Зора, Хиполенд, Баня, Мебели Виденов, Теленор, Виваком и други.

Реклама