Асеновград
Реклама

Top Оферти в Асеновград

Реклама

Флаери и най-добри оферти в Асеновград

  • Лого на КАМ МАРКЕТ
  • Лого на Лекси
  • Лого на Т Маркет
  • Лого на Метро
  • Лого на Кауфланд
  • Лого на Лидл

Tiendeo в твоя град

Виж още градове

Изтегли приложението на

TND_ALT_DOWNLOAD_APPTND_ALT_DOWNLOAD_APP
TND_ALT_DOWNLOAD_APP

Какви оферти мога да намеря в Асеновград?

Асеновград city photo

Асеновград: Туризъм, шопинг и много повече!

Асеновград е град в Южна България и е най-големият необластен град в България, най-големият град в Родопите, втори по големина в областта след Пловдив и е административен център на община Асеновград. По данни на НСИ към 31 декември 2015 населението на града е 49 510 души, което поставя Асеновград на 19-то място по големина в страната.

 

Градът е известен с многото си църкви, манастири и параклиси и често е наричан Малкият Йерусалим. Известен е и като „Градът на булчинските рокли“ поради големия брой ателиета и магазини за сватбени рокли и аксесоари.

 

Асеновград е известен и в чужбина със своята запазена винарска традиция и по-точно със станимашката малага и асеновградския мавруд.

 

Градът е важно средище за религиозен и културен туризъм. Особено атрактивни са туристическите маршрути до манастирите „Света Петка“, „Свети Кирик“ и Араповския манастир. Около града има общо 5 манастира, 15 църкви и 58 параклиса, исторически, етнографски, палеонтологичен, музей на рока и винарски музей, а на 2 km от града е Асеновата крепост.

 

Край Асеновград се намира и комплексът за спортен лов и риболов „40-те извора“. Климатът е изключително мек през зимата и относително прохладен през лятото, което прави града и околностите примамливи за туризъм. Особено важно за туристическото и урбанизационно развитие на град Асеновград има югоизточния му район, който включва местността „Параколово“, местностите около язовир „Четиридесетте извора“ (там е изграден и първият туристически обект „Тракийският хан“).

 

Асеновград: Шопинг упътване

В днешно време Асеновград е известен с многобройните си магазини за булченски рокли и аксесоари. Но освен тях, в града могат да се намерят големи вериги супермаркети и хипермаркети за хранителни стоки, черна и бяла техника, както и мебели за дома и офиса като например Billa, Lidl, T Market, Technopolis, Зора и Мебели Виденов. Много от стоките и продуктите се предлагат на изкючително ниски и конкурентни цени.

Реклама